Segling i Bökevik

Aktuellt 2024:

Segelkurs: Affisch

Segeltävlingar på Vierydsfjärden: Affisch

Startrutin

Bankarta

Ingvar Lindén 7/8:

Segelkurs Bökevik leddes återigen av Mikael Vestberg och Ingvar Linden. 2023 stöttades vi också av Frida Linden i optimistkurserna samt Veronica Vestberg i alla kurser. Nytt för i år var trapets/spinnakerkurs som leddes totalt av Sara Linden och Klara Ljungström I två 420. Bra jobbat!

Kursen hade inte fungerat utan trevliga bökevikare som lånade ut båtar till oss: Malm Morell Almgren och Linda Oredsson. Tack!

Vi tackar också bryggföreningen och badarna vid Eneholmsbryggan för lånet av båtplatser och grönytor dessa fyra dagar. 

Årets upplaga var den mest omfattande med 29 deltagare från 6år till vuxna. 2 nybörjargrupper i optimist borgar för en fin tillväxt i seglingskonsten i Bökevik framöver. 

Vi hade 9 st som tog steget upp till trissjollenivå, en bra vidareutveckling för segelkunnande efter optimistjollen.

I 420kursen blev det mycket nytt seglingskunnande för de två ungdomarna - både riggning trapets fart och spinnaker som gast och rorsman hanns med. Mycket nöjda deltagare som sedan följts upp med segeltävlingar har lyft dessa till en ny nivå. Kul.

Även nybörjargrupperna visade riktigt goda kvaliteter med att känna rodrets makt och därmed båtens. Många glada nöjda segelansikten i år - även från nybörjarvuxna - gör detta årets kurs till den allra mest lyckade hittills 

En viktig del är ju förstås vädergudarna som gynnade oss - som en av deltagarna uttryckte det - vi fick stiltje hårdvind sol moln sjöbris och regn på 4 dagar! Helnöjd!

Vi ledare tackar också för viss assistans med följebåtar från entusiastiska föräldrar.

 Vi kör 2024 igen!

 Bilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

 BZZ Tävlingar sommarseglingar 2023

Sommarens segeltävlingar i Bökevik genomfördes med något ökat antal deltagare. Det blev fler och fler ju längre sommaren framskred. Avslutningsdagen kom 12 båtar till start. Rekord! Dock var det stiltje så de som inte korsat startlinjen efter 20 minuter valde att avbryta. 6 båtar fullföljde den historiskt korta tävlingsbanan – t.o.r. röda farledsmakeringen vid Stora Färjan.

Under sommaren var det växlande vindar men i år ingen riktigt värstingvind.

Totalt deltog 12 båtar vilket är bra och en ökande trend – låt oss hålla den. Vierydsfjärden har plats för fler glada familjebesättningar. I år var det syskon, äkta par, föräldrar/barn samt kompisar som var besättningar. I flera fall var det lånade båtar som kom ut tack vare god grannsämja och sugna seglare. Kul!

Totalt 30 segelriggningar blev det som tävlingsdagarna lockade till. Ganska bra tycker jag.

Trissklassen var återigen störst med fyra startande men ytterligare några som bröt. Hoppas de kommer ur buskarna lite tidigare nästa år samt att ännu fler dammar av och ställer upp i dessa familjevänliga tillställningar där deltagande och seglandet är det viktigaste!

Jag bifogar totalresultatet från seglingarna.

 Vi hade en socialt härlig stund vid avslutningen efter sista deltävlingen på Eneholmsbryggan. Mycket korvgrillning, segelsnack, annat snack samt tävlingssummering och prisutdelning. Tävlingsledningen hade fullt sjå att få sin stämma hörd… underbart.

Totalsegrarna var Ahlström i Snipe. Tvåa Lindens 505 och tredjeplatsen tog Thulin i Triss. Av humanitära skäl kastades ingen i vattnet i år – rasande kallt… Däremot delades det ut plaketter till de tre främsta samt vandringspriset till Ahlströmarna.

 Tack alla deltagare, båtutlånare, följebåtar OCH inte minst alla som ställde upp på Pepparholmen. Nästa år kommer jag introducera någon sorts bokningslista för Pepparholmen för att underlätta administrationen…

En lovande andra säsong som gör att det snart är tradition.

Jag har hört att maj är en bra månad för att fixa till sina båtar INNAN det är dax…

Förslag finns också att undertecknad tar ut lite kostnader från Intresseföreningen för nya bojtampar, gasflaska m.m. som uppstår.

Ytterligare förslag inför 2024 är att flytta segellördagarna ett snäpp då många är här någon vecka in i augusti. Eventuellt kör vi isåfall 6 seglingar… jag får ha ett möte därhemma om detta…

Vi ses 2024 önskar

sammanhållaren, arrangören och seglaren

Ingvar Linden

Resultat   Bilder (fotografer: Jonas Lindén och Petra DaiJavad) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14